HÍR OLVASÁS


Évzáró madarászat Kardoskúton (2017. 12. 31.)Szervusztok!

Először is:

MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!Igen hideg és esős vasárnap délelőttre virradtunk. Először nem is tudtam, hogy egyáltalán kimenjek-e. Azonban Laci határozottan kijelentette, hogy mindenképpen meg lesz tartva a hagyományos évzáró "buli".

Én szőlőlevet vittem magammal és esőkabátot.

A csapat soha nem volt ilyen kicsi, mint most. Akik valaha az egyesület elindítását szorgalmazták, azok közül egy se jelent meg a kiruccanáson. Erna elköltözött, Ádámnak kisfia született, Petivel nem tudom mi volt. Laci, Gabi, Gábor, Lencse Feri és én voltunk a hagyományőrző csapat tagjai. Igaz, én nem vagyok már tag, de segítek Lacinak néha-néha.

Később csatlakozott hozzánk Laci volt iskolatársa és a családja. Kint Kardoskúton értek utol minket. A hideg és metsző szélben, a csepergő esőben jól esett a Gabi által kihozott meleg tea és a süti. A pezsgőt nem kívántam.

Rengeteg nagy liliket láttunk, szép kékes rétihéja hímet és tojót, darvakat, egerészölyveket, szarkákat, dolmányosokat is távcsöveztünk. A csemege azonban, számomra a vörös ásólúd volt. Sajnos nem hoztam magammal a nagy fényképező gépet. A látcsőbe fotózott kép pedig iszonyúan rossz lett.

A kiruccanás, a nehézségek ellenére jól sikerült. Visszafelé már nem volt eső.Üdv: Endre