HÍR OLVASÁS


Terepmadarászat a vásárhelyi határban Lacival (2018. 01. 27. )Szervusztok!


Szombaton délután beterveztünk Lacival egy nagyobb madarászkört.

Kettőre mentem el hozzá, hogy megnézem az egyesületnek vett leskamerát. Először is azt próbáltuk beállítani.

Utána elmentünk az A.S.A. telepre. A belépési engedélyeket elő sem kellett venni, mert a portaszolgálat a nevünk bemondására is beengedett minket. A telephelyen sok szarkát, dolmányos és vetési varjút, egerészölyveket, fenyőrigókat, cinegéket, őszapókat láttunk.Egy-két nagyobb sirály is átlebegett felettünk, de meghatározni nem tudtam. Valószínű sárgalábúak voltak.

A következő cél az Á.T.E.V. telephelye volt. Itt a kocsival leálltunk a telep utáni bekötő úton. Visszasétáltunk az új elkerülő, egy forgalomtól elzárt szakaszához. Innen szépen be lehetett látni a fal felett a két tóra. A tavakon tőkés récéket láttunk. Sirályt egyet sem. A kocsi felé sétálva több egerészölyv repült alacsonyan a területen, egy közeli tanya fái voltak a bázisuk. Az egyik azonban egy tábla nélküli, alumínium oszlopot nézett ki megfigyelő helynek.Ezután a téglagyári kubikok felé vettük az irányt. A földút kezdetén azonban visszafordultunk, mert akkora volt a sár.

A következő célpontunk a városi víztorony volt. Abban bizakodtunk, hogy a vándorsólymot megpillanthatjuk. A víztornyot közelről és távolról, több szögből is, alaposan átnéztük, de a sólyomnak nyomát sem láttuk. Még köpeteket, galambtollakat sem láttam a torony alatt.Üdv: Endre