HÍR OLVASÁS


Terepmadarászat a Suncity homokbányáinál (2018. 03. 12. )Szervusztok!

Kitekertem a Suncity homokbánya tavaihoz. Felfigyeltem egy hangra a Nagy András János utca végén, a sínek után. Körbenéztem és egy öreg réti sast láttam az erdő felett.
Nehezen ismertem fel a hangját, mert közben egy zöld küllő is hangoskodott. Elmentem a homokbánya tavakhoz. Itt megfigyeltem néhány tőkés récét, 2 egerészölyvet, több dankasirályt, kárókatonát.


Fotóztam nyuszikat is és fácánokat is. Varjak is repültek át felettem. Elbicajoztam a Kopáncsi erdő felé. Itt is láttam fácánt és több seregélyt. A földútról előttem egy egerészölyv repült fel. Később egy fickó leelőzött autóval, majd az odútelepem környékén leállt. Rögzítettem a rendszámot, hogy megtaláljam, ha eltűnnének az odúim.


Elég nagy volt a sár. Az útról ránéztem az odúkra is. Rendben voltak. Egy kis denevér is röpködött a fák között. Lehet, hogy denevérodút is ki kellene tennem?

Hazafelé már láttam a sötét felhőket és a villámlásokat a távolba. Este egy villám nagyon közel vágott be a házhoz (kb. 1 km). Úgy remegett a ház és az ablakok, hogy azonnal kikapcsoltuk a TV-t.
Hangulatos túra volt.Üdv: Endre