HÍR OLVASÁS


Tavaszi horgászatok Mártélyon (2018. 03. 14, 04. 24, 05. 02. )Szervusztok!

Ez az év is elég nehezen indult. Először a csónak festése, kezelése, majd a hirtelen áradás hátráltatta a horgászatot. Most a szezonkezdetén pedig a hatalmas szúnyog hadsereg okoz gondot.

Horgásznaplóm bejegyzései:
- 2018. 03. 14: Mártély/ Metripond lépcső
Erős, hideg szél, eső is. Néha elállt. Ellenőrzést kaptam. A bekarikázást elfelejtettem. Néhányan horgásztak. Kapás sem volt. Váltottam 4-es horogról 12-esre. Semmi.
- 2018. 04. 24: Mártély/ Szemetes a partról
Beszakadt a 'zöld szemű szörnyeteg'! Jól mozgott. Fenekezőre mozdítás sem volt. A parton 3 kis ponty teteme volt. Kisebb esőket is kaptam. Egy horgászt láttam. Rengeteg a szúnyog. A vízszint 583 cm. A járda alatt van.
- 2018. 05. 02: Mártély/ Két tuskó
Sok a szúnyog! Nagyon meleg volt! A tollas jiggel mártogattam, pergettem. Nem volt kapás. A hely nagyon jó. Árnyékos. Először 12-es horoggal és vékony előkével dolgoztam. Két szakításom volt. Váltottam 4-es horogra. Sok volt az üres bevágás. Csak etetőanyagot csaliztam. Így jöttek a törpék, végül a ponty. Tilalom van! Visszaengedtem. A mólókat most javítják.
Gyengébbek kedvéért a 'zöld szemű szörnyeteg' egy spéci műcsali. Remélem, hogy a ragadózó halak is megindulnak már ( csuka! ). Elképesztő, de keszeget egyszerűen nem tudok fogni! A rengeteg törpeharcsa (ikrafalók) okolható talán?


Üdv: Endre