HÍR OLVASÁS


Horgászat Mártélyon - a Bakcsós helyen - (2018. 05. 08. )Szervusztok!

Mártélyon még mindig nem tudták összeállítani a csónak kikötő mólókat, pedig már május van, a szezon közepe. Bezzeg a mólódíjakat beszedik egész évre! Rablóbanda!

A csónakot az önkormányzati rendelet alapján, nem szabadna a parti fákhoz kötni, de akkor még is hova?

Az előző horgászhelyemen, amit egy hete használtam, már ültek. Így egy 'lukkal' feljebb eveztem és kötöttem ki. Az idő napfényes volt, de élénk széllel. A csónak rögzítő karókat többször is felszedte a hullámzás, míg rájöttem, hogy jobban járok, ha sokkal lazábbra és hosszabbra hagyom a kötelet. Igaz, hogy így a csónak holtmozgása megnövekedett, de még mindig jobb volt, mint állandóan újra leszúrni a karókat.

A horgásznaplóm bejegyzése:

A 2 tuskó foglalt volt. Az új hely is árnyékos. Balról vízen úszó fán bakcsó volt. A kis ponty kezdett. Utána a törpe. A pontyok jöttek újra, de az 1 kg-osról nem csináltam képet. Több szalajtásom is volt. Egy vízi sikló átúszott az úszomon! Kevesebb volt a szúnyog!A halakat fotózás és mérés után visszaengedtem. A pontytilalom fent áll. Bezzeg majd tilalom után egyet sem tudok majd fogni!
Érdekes, hogy egyetlen keszeget sem akasztottam meg. Vajon hol lehetnek? A bal oldali fa alól néha nagyobb loccsanások, rablások hallatszanak. Lehet, hogy harcsa? Vagy csuka?
Na, majd legközelebb megmártogatom a helyet. Hátha bejön az idei első ragadozó halam.


Üdv: Endre