HÍR OLVASÁS


Horgászat Mártélyon a Stranddal szemben.(2018. 06. 12. )Szervusztok!


Kimentem horgászni Mártélyra, de - a szokásomtól eltérően - nem szerdán, hanem kedden. Rengeteg gyerek volt kint, sajnos.
Utálom a zsivajgó gyerekhadat és a velük levő felnőtteket. Egyszerűen elrontja a pihenés hangulatát. Nagyon meleg volt. Csak a horgászhelyemen álltam meg és ott kezdtem mártogatni.

A horgásznaplóm bejegyzése:

'Fenekezés előtt mártogattam. Semmi. A ponty kenyérre jött. A dévér 0,4 kg volt. Többször beakadtam, de a horogszabadító működött! Sok a piroska, sok a balin rablás is. A hosszú karókra kell átállnom. A rövid nem ér le.'

Ez utóbbi bejegyzésem keserű tapasztalatra alapszik. Fenekezés közben vettem észre, hogy a csónak meglehetősen kimozog. A karót ellenőrizve rájöttem, hogy csak a hegye van a talajban és simán elengedi a csónakot. A másik, amit 6 méteresre szereltem össze, szépen fogta a csónakot.
Antos-féle ujjbegyes módszerrel fenekeztem, mégis többször üres horgot húztam ki. Ennél érzékenyebb módszert nem tudok elképzelni a fenekezés terén. Nagyon kevés és óvatos volt a kapás. Valószínűleg az is zavarta a helyet, hogy az elakadások miatt, többször is lenyomtam a horogszabadító cuccot a dzsumbujba. A végén a gumikukacokkal és -halakkal is mártogattam. Semmi. Valamit nem csinálok jól.


Üdv: Endre