HÍR OLVASÁS


Horgászat Mártélyon a Metripond lépcsőnél (2018. 10. 01.-03.)Szervusztok!


Az utolsó szakaszába lépett a Nagy Őszi Horgászat.
Elég jól sikerült az eddigiekhez képest. Fogtam pontyozóval és kukoricával egy 3 kg-os süllőt és jött egy 1,7 kg-os ponty is.

A horgásznaplóm bejegyzései:
-2018. 10.01. :
'Ma költöztem ki. A vizen sok horgász volt. A Hédi móló és a Metripond móló között rucaöröm fedés volt. Keretet használtam. Kevés, óvatos kapás volt. Voltak szép törpék is. A ponty harangszó után kapott. A süllő szabályos kapás után lett meg. Nagyon keményen küzdött. Szép volt. Venni kell kiemelő kesztyűt!'- 2018. 10. 02.:
'A csónakok előtt a bádog támolygót kipróbáltam. Az erős ÉNy-i szél vitt a hely felé. Hármas forgó kell, mert a zsinórt megsodorta. A helyen a gumi halakra semmi. Először törpék jöttek, utána kárász. Délben kis ponty. Előtte eső volt. Eső után vízközt vitte el a méretes potyka. Jól küzdött! A műanyag láda tetejét tettem a szerszámos edényre, a botokat tartót a műanyag szemetes zsákba, így megúsztam az esőt. Az erős szélben az esőkabátot felvettem. Fáztam és fájt az alkarom. Később piroskák jöttek. Az esőben magam elé is kötöttem szemetes zsákot. Ezt rendszeresen befogom vezetni, mert a kötény tisztább maradna. A keret egyik csöve vízbe esett.'

- 2018. 10. 03.:
'Az úszózás a nagy hullámzásban nem működött. Az erős szél a keretet használhatatlanná tette. Váltottam fenekezőre. Így jobb volt. Kis János fogott egy 3 kg-os pontyot. Baranyi Andrissal is összefutottam.'Összességében jó volt az utolsó hét, bár a szerdai napon jobb is lehetett volna.
Hétvégén kiveszem a csónakot. Kezdődik a parti peca. Hát, majd meglátjuk mit ad a víz.

Üdv: Endre