HÍR OLVASÁS


Madáretetés Mártélyon (2019. 01. 26. )Szervusztok!


A havazás miatt ismét vonattal mentem ki Mártélyra.
Elég sok madár jelent meg, de az első élőlény, aki fogadott, a fehér-fekete macsek volt. Láttam széncinegét, kék cinegét, csuszkát, tengelicet, szajkót, nagy fakopáncsot, mezei verebet, erdei pintyet.Lefotóztam a cica nyomát és a pintyőke nyomát is. Egy karvaly az etetőnél majdnem berepült az alsó helyiségbe, ahol álltam és fotóztam. Olyan suhogással jött mint egy lokomotív! A kis madarak hamarabb eliszkoltak.
A csónaksátorról lenyomkodtam a havat, de nagyon megszenvedtem vele. Visszafelé menet több emberrel is összefutottam. Futottak, szánkóztak, sétáltak, autókból pufogtatták a mérgező gázokat az orrom alá. A gátról lejövő úton az egyik barom megpördülhetett, mert az autó félig lelógott az ártér felé. Bele volt fúródva orral a hóba. Hihihi ...!
Az út nagyon jeges és csúszós volt. Időben indultam vissza a vasútállomásra, de éppen-éppen csak feltudtam szállni a vonatra. Az volt a szerencsém, hogy a messzeségből dudált egyet a mozdony és így futásra foghattam a dolgot. Jeges úton hamarabb kell elindulni!

Üdv: Endre