HÍR OLVASÁS


Horgászat Mártélyon (2019. 04. 06, 10)Szervusztok!


A csónak vízen van végre. Kosztolányi Lacival és Bálint Gabival raktuk le. A mólóhoz kötöttem ki.
Az első nap azonban még a partról tudtam csak horgászni. Minden esetben a halak visszaengedésre kerültek. A horog szakállát mindig lenyomtam horgászat előtt, mert így sokkal kíméletesebben lehet kivenni a horgot a halakból.

Horgásznaplóm bejegyzése:
- Parti szemetes (2019.04.06.):
'Biciklivel mentem ki. Sokan voltak. Sok volt a halmozgás. Az úszós fenekező nem vált be, mert a horog miatt az úszó sok esetben nem jött fel. A horog beakadt a meder fenékbe. Szélcsendben a sörös doboz kapásjelző is jó. Az úszót leszereltem később. Az etetőflakon jó! Több kapás is volt, de csak kettőt tudtam megfogni. Nem szabad nagy mozdulattal bevágni!'


- Stranddal szemben (2019.04.10.):
'Későn indultam. A csónak szivárog.A helyre tűztek egy tiltó táblát. Sok a halmozgás. Volt dúrás, kis hal ugrálás, rablás is. Etetőflakont használtam. A piroskák vízközt mozogtak. Lassan süllyedő kenyérrel egyet fogtam. A fenéken nagyon finom és apró ráncigálások voltak. két törpére volt jó. Láttam 2 hollót!'Úgy döntöttem, hogy heti két alkalommal megyek ki horgászni. Az egyik esetben partról, a másik esetben csónakból fogok horgászni. Azért tartottam ezt szükségesnek, mert a parti horgászat nem igazán megy jól. Többet kell gyakorolnom a bevágás helyes időzítéséhez. Az önakasztós módszerek (nagy súlyokkal, nehéz etetőkosarakkal és hátsó ütköztetéssel, pl. bojlizás) nálam nem jöhetnek szóba.


Üdv: Endre