HÍR OLVASÁS


Horgászat Mártélyon (2019. 05. 20,21,25)Szervusztok!


Horgásznaplóm bejegyzései:
- 2019. 05. 20. Metripond lépcső:
Az esti vihar miatt félig volt a csónak. A várható eső miatt, a közelebbi helyre mentem. Az új botot is belógattam és az új piros gumihalat bedobtam. A zsinórt bal kézzel húzogattam. Semmi. Az YRAYN boton az ütközőket összehúztam és ez volt a kapásjelző. Hosszú kapástalanság után volt egy szalajtásom. Utána a szép törpe, majd a kis ponty jött.

- 2019. 05. 21. Metripond lépcső:
Az erős szél miatt nagy volt a hullámzás. Az úszó látványosan jelzett. A BKR gyurmát cukros vízzel csináltam. A 6 kapásból 2 lett meg. A hosszú botot letámasztottam és a kék gk. halat mozgattam a zsinór húzogatásával. Semmi. Sok volt a balin rablás. Láttam barna kányát.
- 2019. 05. 25. Stranddal szemben:
Szép, meleg idő. Sok ember. A helyen szereltem, árnyékban. Nyárfaszöszös a víz. Sok a kajakos. Sok a haltetem és a kóválygó hal.Kevés, nagyon óvatos kapás. Egy hal elment. A végén jött a kis ponty. A BKR gyurma túl híg lett. A húzogatós, mártogatós cuccra semmi. Mások is panaszkodtak.


Beszéltem két öreg horgásztárssal is. Látszott, hogy nagyon tudnak horgászni, de ők se tudtak többet fogni, mint én. Valami nem stimmel a vízzel. Valami betegség van benne.


Üdv: Endre