HÍR OLVASÁS


Horgászat Mártélyon - Lépcső -l (2019. 07. 18. )Szervusztok!


A szokástól eltérően, most csütörtökön mentem ki. Az ok a Hold részleges fogyatkozása volt keddről szerdára virradó éjjel.
Így inkább kialudtam magam szerdán és csütörtök hajnalban mentem ki, egy maratoni pícézésre. Hajnali 5.30-kor már a vízen szereltem. Egy horgászt láttam. Mire kész lettem a cuccal (kb. 6 óra volt) az egész vízpart zsúfolásig megtelt horgászokkal. Nagyon le voltam lombozva.
A horgásznaplóm bejegyzése:
'Korán mentem. Mégis rengetegen voltak. Műcsalikkal pergettem a móló előtt és a part mellett. A gumifarkas villantók jól mozogtak, mégsem volt kapás. Utána fenekeztem. Többször mélyre nyelték a törpék. Az egyik dévér igen szép volt. A sok rablás miatt visszaváltottam műcsalikra. Semmi. A mellettem levő pícések többet fogtak, mint én.'Ahogy a csalogató anyagom elfogyott a 6 órán keresztül tartó horgászatban, a kapások erősen megritkultak. A balinok és más ragadozók körberabolták a csónakom, de a lágyan ringatózó, magát kellető műcsalijaimra nem volt érdeklődés.

A sziget felőli részen egy fa, hatalmas ropogással dőlt össze, valamilyen okból kifolyólag nem bírta tovább az idők szavát. Még jó, hogy nem a vízszélén ülő horgászra zuhant rá!


Üdv: Endre