HÍR OLVASÁS


Horgászat Mártélyon, szeptemberi halkergetés 3. (2019. 09. 16-18. )Szervusztok!


Folytatódott a horgászélmények hajszolása ezen a héten is. A hétfői napon, a szép időben szépen gyarapodott a haltartó. A hidegfront betörésével ez megszűnt.
A horgásznaplóm bejegyzései:
- 2019.09.16 - Mártély/Stranddal szemben
'A mártogatás során a piros, egyszárnyú pergő + Anita-féle hallégyre rávágott egy csuka. Egy ideig meg volt, de később lemaradt. A helyen a kapások nagyon finomak voltak. Az egyik (4) úszómról a fül kicsúszott, így a 3. úszót tettem fel. Jól szórakoztam. 3 kg vegyes halat fogtam.'


- 2019.09.16 - Mártély/Metripond lépcső
'Délután mentem ki az eső miatt. Délelőtt karbantartottam a cuccokat. A Facsicsa előtt pergettem. Rengeteg volt a rablás. Semmi. Az összes műcsalit kipróbáltam. A vertikális csalik nagyon rezegtek. Töméntelen sokan voltak. Leálltam a helyre, de kezdett sötétedni. Sok durás volt. A lépcsőnél egy faszi pontyot fogott. Többször eláztam.'- 2019.09.16 - Mártély/Szemetes
'A Metripond lépcsőt elfoglalták. Mártogatásra semmi. Mellettem, a helyemen fogtak pontyot. Viharos szél volt!'
Ez utóbbi naphoz tartozik hozzá, hogy a hideg szélben elkezdtem fázni. Fel kellett vennem a műanyag esőkabátot, mert ezt legalább nem fújja át a szél.
A Metripond lépcsőt az előző napon alaposan beetettem, de mire kimentem, már rajta ültek. Némi szóváltás után mentem át a másik helyre. Tudom, hogy nincsen foglalt hely, ami igen helyes is. Azonban nagyon bosszantó és egyben érdekes is, hogy az egész üres partszakaszon, pontosan a beetettem helyemre horgászon valaki. Ilyen véletlen szerintem nincs.


Üdv: Endre