HÍR OLVASÁS


Horgászat Mártélyon- Metripond lépcső partról - (2019. 10. 16. )Szervusztok!


Kivettem a csónakot Kosztolányi Laci segítségével a héten. Így már csak a partról tudtam horgászni.

A horgásznaplóm bejegyzése:
'A helyen sok volt a falevél. Szélben ez zavaró volt. Az elején súly nélkül horgásztam, utána szögsúllyal. A legelején fogtam a halakat. Később ritkán volt kapás. Mellettem egy faszi kis pontyot fogott. Indulás előtt pergettem. Volt egy rávágásom a régi konzerv kanálra.'

Érdekesség volt, hogy az első halam egy kis géb volt. Fogtam már Mártélyon ilyen halat, pont ebben az időszakban. Ez egy invazív, betelepülő, terjeszkedő faj, de eddig úgy tudtam, hogy a folyó vizekben él.

A pergetést a part mellett végeztem, mert azt figyeltem meg, hogy a rablóhalak a meder felől rabolnak ki a sekély vízbe. Lassan pergettem és a régi, karcsú, konzervdobozból készült kanálra volt a rávágásom. A sekély vízben jól látszott a csuka kifli alakú teste, amikor rabolt. A bokorugró horog drótja nem volt jól beállítva, így a csuka nem akadt meg.
Később a nagyon régi, saját készítésű, piros fahallal tettem kísérletet. A mélyebb részen hirtelen rugalmas ellenállást éreztem, de mivel a bokorugró horog rugója nem került jól beállításra, itt sem történt meg az akadás.

Üdv: Endre