HÍR OLVASÁS


Június végi horgászatok Mártélyon (2020. 06. 17, 20, 24, 27 )Szervusztok!


A zivataros idők miatt a horgászatok nem mindig úgy sikerültek, ahogy terveztem. Utána pedig dögletes hőség jött. A képek feldolgozásakor vettem észre, hogy a fényképező gép időbeállítása 3 nappal korábbi, mint a tényleges dátumok.


Horgásznaplóm adatai:

- Mártély/ Kikötő- 2020. 06. 17.:

A kikötőtől a helyig, az Anita-féle halléggyel és támolygókkal mártogattam. Semmi. Sok a rablás. A kovászos etetőanyagra sem jöttek a halak. Sok finom kapás volt. Rengeteget rontottam. Mederben fogták a törpeharcsákat. A zivatar veszélye miatt a halakat, a compó kivételével, nem fotóztam.

- Mártély/ Metripond lépcsővel szemben- 2020. 06. 20.:

Az erős szélben a sziget felőli oldalon mártogattam a piros gumi hallal, amibe féreghorgot (offset) raktam. Jól működött, de kapás nem volt. A helyen mértem a mélységeket és a 2 méteres vízben, széllel hátban leálltam. Temérdek ember volt. Az úszós cuccra maszatolások voltak, néha, ritkán egy-egy kapás. Rémisztő a kapástalanság. A finomítás 12-es horogra is eredménytelen volt. Egy beszakított cuccot is kivettem! Alaposan leégett az arcom.


- Mártély/ Stranddal szemben- 2020. 06. 24.:

A kikötőtől az új gk. dévérrel mártogattam a helyig. Semmi. A helyen a jelzőtábla félig vízben volt. Árad. Kijebb kellett leszúrni a karókat. Háttal a partnak voltam. Többször beakadtam. Az egyik faágon egy beszakadt szerelést találtam. A kapások többsége nagyon finom volt. Az ujjbegyes módszerrel is alig éreztem. A ponty nagyon jól védekezett! Sok a rablás.

A ponty 4 kg 30 dkg volt és 43 cm. Remek móka volt!

- Mártély/ Stranddal szemben- 2020. 06. 27.:

Dög meleg. Erős napsütés. A gk. snecivel mártogattam a kikötői hínárban, majd körforgóval sodortattam magam a túlparti sávban. A 6 méteres bot szuper jó! Semmi. Egy csónakos pergető banda követett. A helyen beálltam. Körberaboltak. Sok kapás nem lett meg. A dögszag még mindig meg van! A gk. sneci felszúrásánál fontos, hogy az eleje ívelt legyen. Jól mozgott.

A sok esőzés miatt a folyó erősen árad. A hétfői adatok szerint Mindszentnél 5 m felett van a vízszint! Ez már be fog jönni Mártélyra is.

Tapasztalatok:
Egyszerűen nem szabad kimenni hétvégén, mert elviselhetetlen a tömeg. A nagy meleg miatt a korai, hajnali horgászatra kell átállni, pedig ezt nagyon utálom. Délután is rengetegen vannak. A tarkókendőt is vinni kell a napszúrás és leégés megelőzése érdekében!
A halakat - szokás szerint - mind visszaengedtem. A horogszakált a kíméletesebb szabadítás miatt mindig lenyomtam. A szúnyogok kezdenek élénkülni. Mindig vinni kell most már a szúnyogriasztót!


Üdv: Endre