HÍR OLVASÁS


Horgászat Mártélyon - Stranddal szemben - (2020. 07. 15. )Szervusztok!


A szúnyogfelhők ellenére úgy döntöttem, hogy kimegyek horgászni.
Előző nap szóltam az önkormányzatnak, hogy a csónakmólóra be menni nem lehet, csak akkor, ha a mások csónakján keresztül mászunk rá. Amikor kimentem, láttam, hogy a móló a helyén van. Már csak lábszárig érő vízben kellett begázolni, hogy bejusson az ember a csónakjához, aminek a tárolásáért még fizet is.


A szúnyogok miatt alaposan be voltam öltözve. A szúnyogriasztó nélkül meglenni nem lehetett. A kedvezőtlen körülmények (szúnyogok, nagy meleg), úgy határoztam, hogy aznap nem horgászom ragadozóra. Siettem a hűvös és árnyékos helyemre.
Evezés közben, a Gyémánt foknál, hatalmas balinrablások voltak. Ekkor éreztem úgy, hogy még is csak össze kellett volna szerelnem a ragadozós cuccot.

A helyen láttam, hogy a víz jelentősen leapadt. Majd egy métert. Nem volt szükség a hosszabb leszúró karóra.

Horgásznaplóm bejegyzése:
'Nem horgásztam ragadozóra. Pedig sok a rablás. A helyen az áztatot szemes felét beszórtam. A piros cérna kapásjelző miatt sok volt az üres bevágás. Csak ujjbegyes, kézben tartott módszerrel volt lehetőség időben bevágni. Sok a szúnyog!'

A zsákmányom 90%-a törpeharcsa volt, egy keszeg, egy pici balin és egy szép ponty. A ponty tömege 3.8 kg, hossza 44 cm. A többi hal súlya 3 kg volt összesen. Elég alaposan megdolgoztatta a kemény cuccomat, de az akadók miatt, finomabb felszerelésnek nincs értelme.

Délután 3 órakor mentem haza. A halak visszaengedésre kerültek.

Üdv: Endre