HÍR OLVASÁS


Horgászatok Mártélyon - Stranddal szemben - (2020. 07. 22., 29. )Szervusztok!


A nagy hőség ellenére kijártam horgászni. Reggel még elviselhető, de délután már durva a helyzet.
Szerencsére árnyékban vagyok az idő 90%-ban, de a mártogatás során - értelemszerűen - nem.

Horgásznaplóm bejegyzései:
- 2020. 07. 22.
'A csónakkikötőben és a sziget felőli részen mártogattam, a gumikesztyű keszeggel. A meggörbített műhal élethűen mozog. A helyen fenekeztem. Ujjbegy kapásjelző volt. Egy jó pontyom elment. Kiakadt a horog. Óvatos kapások voltak. Sokat rontottam. Alig volt szúnyog!!!


- 2020. 07. 29. A kikötőtől a helyig, a 6 m-es bottal és a piros gk. hal+körforgóval mártogattam. Semmi. A helyen az ÁBKZ-ból fele adagot beszórtam. Sok kapást rontottam. A kapások finomak voltak. A ponty (1 db, 3.5 kg, 42 cm) nagyon erős volt! Egy kis törpe mélyre nyelt és elpusztult. Nagy a hőség. Kétszer is beakadtam, de a horogszabadító jól működött. Láttam üstökös gémet és kányát is.'A mélyre nyelések miatti halpusztulás nagyon zavar. Egyszerűen nem tudom mit csináljak ellene. A kézben tartott bot, az ujjbegyes kapásjelzés sem küszöböli ki a dolgot. Bár nagyon ritkán fordul elő, még egy is sok!

Valószínű, hogy annyira lassan, finoman eszegeti a csalit a törpe, hogy még a legfinomabb jelző rendszer sem képes jelezni a dolgot. A másik lehetőség, hogy én vagyok figyelmetlen és kihagyok. Nem veszem észre a kapást.


Üdv: Endre