HORGÁSZAT

    Főoldal     Tájékoztató     HírekTájékoztató


menu

Fogalma:
Szabadidős tevékenységként, horoggal, zsinórral és bottal végzett halfogás.
Részletesen a Wikipédiában
Eszközei:
Bot, horog, zsinór, esetleg orsó, etetőkosár, haltartó, merítőszák, úszó, hátizsák, stb.
Gyakorlata:
A felcsalizott horgot az általunk legigéretesebbnek vélt helyre jutattjuk és a kapásjelző eszközön érzékelt kapásra bevágunk, a halat kifárasztjuk és kiemeljük, haltartóba teszük, vagy visszaengedjük. A módszerei: úszózás, fenekezés, pergetés, legyezés, tapogatás, mártogatás. Részletesen a különféle horgászati témájú weboldalokon.


    Hírek 

Feltöltő: Nyári Endre Idő: 2020-03-16/12:07:51 8_20200316120751 Horgászat Mártélyon (2020. 03. 09. )


 Elolvasom
Szervusztok!


Az alcím az is lehetett volna, hogy akcióban a gumi csónak.

 
Feltöltő: Nyári Endre Idő: 2020-03-07/13:15:50 8_20200307131550 Horgászat Mártélyon (2020. 03. 05. )

Szervusztok!


Az idei első horgászatomra mentem ki. A nagy kérdés az volt, hogy a gumi csónakból, vagy a partról fogok-e horgászni.

A tavalyi sikertelen kísérletek után, megerősítettem a kihúzó szerkezetet. Ez a nap volt a tesztje, hogy sikerült-e a dolog.
Szépen, lassan kihúztam a gumi csónakot a partra és vízre tettem. Az elmúlt esőzés miatt nagy sár volt. A cuccok és a kerekek berakása után alig maradt hely a csónakban. A sáros csizmámmal alaposan összekentem a csónak belsejét.
Az evezéssel is gondok adódtak, mert a lábamat nem tudtam oda tenni, ahol nem akadályozta az evezők mozgását. Egy evezővel kanalaztam a vizet, de így is eljutottam oda, ahova akartam.
Az volt a terv, hogy a sekély, parti részeken próbálom meg a halfogást, úszós szerelékkel.
A horgásznaplóm bejegyzése:
'A mai nap a gumi csónakkal mentem ki. A rendszer működött, de a horgászat kényelmetlen volt, a kocsi kerekek miatt. Csak úszós horgászat lehetséges a súlyzózás miatt, mert a csónak sokkal jobban mozog, mint a karóval. A víz gyönyörű, de kapás nem volt.'

Haza felé meggyűlt a bajom a gumi csónak kerekekre tételével. A kerekek állandóan elmozogtak. Segédeszközt kell majd csinálnom, hogy gyorsabb legyen a dolog.
Szépen, lassan haza mentem. Többször megálltam, mert a csónakrögzítő súlyok húzták a kezem. A csónak kerekeit nem akartam túl terhelni. Az biztos, hogy sokat kell még finomítani a dolgon, hogy élvezetesen lehessen gumi csónakból horgászni.

Üdv: Endre