HÍR OLVASÁS


Odúzás a Téglagyári kubikokban Lacival (2021. 03. 11. )Szervusztok!


Kosztolányi Laci jelezte, hogy ki kellene menni a kubikokba, az odútakarítást megcsinálni. Mentem vele.
Laci személykocsijával mentünk ki. A tetőcsomagtartón ott volt természetesen a nagy létra.

Először a szikes tó melletti odúkat takarítottuk, majd utána mentünk hátra. Több odúban is volt fészekanyag, csak elvétve találtunk üres odút. Ami nagyon meglepő volt az az, hogy jelentősen megnőtt a mogyorós pelék által elfoglalt odúk száma.

A magas lesnél, a kilátónál levő sűrűben egy elpusztult bütykös hattyút találtunk. Külsérelmi nyomot nem láttam. Lehet, hogy a H1N8 madárinfluenza végzett vele? Azt mondják nem soká ez lesz a legveszélyesebb mutáció az emberre nézve is. Visszasírjuk az áldott Covid 19-es időszakot!

A hátsó tavakon láttunk egy élő bütykös hattyút is. Elég borongós idő volt. A hátsó odúknál a növényzet teljesen elburjánzott. Itt verte ki a szemem majdnem egy visszacsapódó suháng ága, amikor a létrát vittük Lacival. Odúellenőrzésre ide vissza nem jövök, az biztos. Különben tengernyi szemét van ide kidobva. A francba is velük!


A fás tó melletti odúkat nem ellenőriztük le, bár elindultunk oda. Hirtelen elment mind a kettőnk kedve az egésztől. Elég nagy területen megcsináltuk a takarítást. Úgy gondoltuk, hogy a sűrű bokrosban majd az egyesület más tagjai is önkénteskedhetnek.

Üdv: Endre