TERMÉSZETFOTÓZÁS

    Főoldal     Tájékoztató     HírekTájékoztató


menu

Fogalma:
Az élő környezetünk bemutatása a fényképezőgép adta képi eszközökkel. Területei, témáját tekintve: tájfotózás, makrofotózás, mikroszkópos fotózás, vad- és madárfotózás, vízalatti fotózás. Célját tekintve megkülönböztethetünk művészfotókat ( különleges hatású képek) és ún. adatfotókat (pl. egy faj előfordulásának bizonyítására).

Eszközei:
A részterületeknek megfelelően igen sokféle. Régebben a filmes,manapság a digitális fényképezőgép (tükrös, tükörnélküli, bridge, kompakt, stb.), teleobjektívek, előtétek, szűrők, állványok, kioldók, vakuk, derítőlapok, menetváltók, kihuzatok, lessátrak, csalimadarak, csaliétkek, stb.
Gyakorlata:
A kép témájának megfelelő fényképezőgépet kell összeállítani. Gyakorlatát tekintve két változata van, az egyik a lesfotózás, a másik a cserkelő fotózás. A kiváló minőségű, művészi hatású fotóknál inkább a lesfotózás,míg az adatfotóknál inkább a cserkelő fotózás dominál. A linkek oldalon több olyan weboldal található, amely a természetfotózás gyakorlatát részletesen ismerteti.


    Hírek 

Feltöltő: Nyári Endre Idő: 2021-03-15/13:35:34 3_20210315133534 Természetfotózás az ablakból (2021. 03. 06. )


 Elolvasom
Szervusztok!


Az úszó sziget kihelyezése napján, reggel láttam meg a karvalyt a szomszéd ház tetején. Az etetőre járó madaraimat lesegeti és eszegeti.