BEMUTATKOZÁS

    Főoldal     Alapítás     Tevékenységünk     A Klubról


AlapításA klubot Nyári Endre alapította 2008 decemberében, azzal a céllal, hogy a hódmezővásárhelyi természetvédelemért tenni akaró embereket összegyűjtse. Az első honlap a Spektív weboldal volt.


Tevékenységünk


A klub minden olyan dologgal foglalkozni kíván, ami a természet megfigyeléséhez és a természetvédelemhez köthető. Ide tartozik például, a madárgyűrűzésekben való segítségnyújtás, a terepmadarász munkában való részvétel, a régi élőhelyek védelme, újak létesítése, odúk kihelyezése, természetvédelmi adatgyűjtésekben, felmérésekben való részvétel, illegális szemét lerakók felderítése, bejelentése, természetkárosítások felderítése és bejelentése, stb.


A KlubrólA Klub a jogszabályok szerinti civil társaságnak minősül, de nem egyesület. Nincs jogszerűen nyilvántartott tagsága, nyilvántartásai és költségvetése. A Klub egy internetes közösség. Minden klubtag vállalja a tagság létesítésével, hogy havonta legalább egy saját készítésű dokumentumot ( kép-, szöveg-, hang-, filmállományt) feltölt a honlapra. Ennek elmulasztása a tagság törlésével jár. Azonban bármikor újra lehet a tagságot létesíteni!

A Klub azonban nem csak internetes közösség. Jelenleg Hódmezővásárhelyen van csak csoportja, de a tagok a saját lakóhelyükön is létrehozhatják a saját helyi csoportjukat. Eredményeiket, beszámolóikat szívesen várjuk az oldalon!